current views are: 1

18 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση14:54

Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στο Τσάρλεστον – Το προφίλ του 21χρονου (φωτό)

Ντίλαν Ρουφ ονομάζεται ο 21χρονος Αμερικανός που άνοιξε πυρ εναντίον της εκκλησίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και σκότωσε 9 ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα Post and Courier, επικαλούμενη το FBI.

Δημοσίευση 14:54’
αρθρο-newpost

Ντίλαν Ρουφ ονομάζεται ο 21χρονος Αμερικανός που άνοιξε πυρ εναντίον της εκκλησίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και σκότωσε 9 ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα Post and Courier, επικαλούμενη το FBI.

Συνελήφθη στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, που άνοιξε πυρ εναντίον της εκκλησίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και σκότωσε 9 ανθρώπους, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ανήρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Ο θείος του υπόπτου αναγνώρισε τον 21χρονο από την φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πατέρας του νεαρού του προσέφερε το όπλο που χρησιμοποίησε, ένα περίστροφο διαμετρήματος 45 χιλιοστών ως δώρο για τα γενέθλιά του τον Απρίλιο.

Ο θείος του Ντίλαν Ρουφ περιέγραψε τον ύποπτο ως έναν άνθρωπο ήσυχο και γλυκομίλητο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για «έγκλημα υποκινούμενο από το μίσος» σχετικά με την επίθεση στην εκκλησία του Τσάρλεστον, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτή η έρευνα διεξαγάγεται «παράλληλα και σε συνεργασία» με εκείνη που διεξαγάγουν οι τοπικές αρχές, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο χαρακτηρισμός του εγκλήματος ως υποκινούμενο από το μίσος επιτρέπει στις αρχές να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο την ώρα που ο δράστης εξακολουθεί και διαφεύγει της σύλληψης.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:00 τοπική ώρα, χθες το βράδυ, (04:00 ώρα Ελλάδας) σε μία από τις παλαιότερες εκκλησίες Αφροαμερικανών που βρίσκεται σε αυτήν την πόλη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, την επισκοπική εκκλησία Emanuel African Methodist.

Ο ύποπτος, ο οποίος χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνος, «παρέμεινε επί μία ώρα μαζί με την ομάδα των πιστών που μελετούσε τη Βίβλο στην εκκλησία πριν ανοίξει πυρ», διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Tσάρλεστον Γκρέγκορι Μάλεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.


σχετικα αρθρα