Με κακή διαγωγή απολύθηκε από τους πεζοναύτες ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή 7 ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό για τη δολοφονία ενός ιρακινού πολίτη το 2006. 

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιρακ. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου. 

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Χάτσινς ηγούνταν μιας διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει τη χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. Όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν σ΄ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος, είπαν μάρτυρες στην πρώτη δίκη. 

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παππού τεσσάρων, και τοποθέτησαν ένα Καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να υπαινιχθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα, είπαν μάρτυρες.

 


TAGS