Εκνευρισμό προκαλούν στις τοπικές αρχές της Αγίας Νάπας, στην Κύπρο οι... ορδές κραχτών που βάζουν στόχο τους τουρίστες, όπως κατήγγειλε με δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο» ο δήμαρχος Γιάννος Καρούσος. 

Εκατοντάδες άτομα, κυρίως αλλοδαποί, προσλαμβάνονται από επιχειρηματίες της περιοχής μπαίνουν σε ξενοδοχεία και τουριστικά συγκροτήματα, κτυπούν κουδούνια και μοιράζουν κάρτες και φυλλάδια, για κάθε λογής υπηρεσία και προϊόν. 

Παράλληλα, αναμένουν τις αφίξεις νέων τουριστών για να τους μοιράσουν κάρτες, συχνά καβγαδίζοντας μεταξύ τους, ρεζιλεύοντας έτσι την εικόνα της τουριστικής Κύπρου, στα μάτια των έκπληκτων πολλές φορές ξένων.

«Φτάνουν στο σημείο να προφασίζονται ακόμα και τους ευγενικούς και μεταφέρουν τις βαλίτσες των τουριστών στα δωμάτιά τους απλά και μόνο για να τους ξεμοναχιάσουν έστω και λίγο για να τους μοιράσουν τις κάρτες που θέλουν. Φτάσαμε στο σημείο να κτυπούν τις πόρτες δωματίων των ξενοδοχείων και να μοιράζουν πληροφοριακό υλικό για γυναίκες και καμπαρέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος για να τονίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός Δήμος Αγίας Νάπας. 

Το πλέον ανησυχητικό, πρόσθεσε ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, είναι ότι λόγω της ακραίας και επιθετικής στάσης που ακολουθούν αυτές οι απαράδεκτες «καταστάσεις», δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες να αντισταθούν και να τους κρατήσουν μακριά από τους τουρίστες

Η Αστυνομία Αμμοχώστου, τόνισε, κάνει ό,τι μπορεί φιλότιμα, αλλά πλέον το φαινόμενο πήρε τέτοιες διαστάσεις που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Τα εξώδικα πρόστιμα, επισήμανε, είναι σταγόνα στον ωκεανό γι’ αυτή την παρανομία, που ουδόλως αποτρέπουν όσους καταφεύγουν σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Ο δήμαρχος εκφράζει την άποψη ότι έφθασε πια ο καιρός, μετά από τις τεράστιες διαστάσεις που προσέλαβε το φαινόμενο, να υπάρξει ποινικοποίησή του, ώστε με αυστηρές ποινές να αποθαρρυνθούν αυτά τα φαινόμενα.