Σκόρπισε τον θάνατο στο Γκρατς της Αυστρίας, ένας 26χρονος άνδρας που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 34, ρίχνοντας με ταχύτητα το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Χέρμαν Σουτσενχέφερ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο, ένα 4x4, μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους κυριότερους εμπορικούς πεζόδρομους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Αυστρίας, παρασέρνοντας τους πεζούς που έκαναν βόλτα ή ψώνιζαν. Ο οδηγός του συνελήφθη.

Ο κυβερνήτης τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός «ψυχικά διαταραγμένου» ανθρώπου ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Γιόζεφ Κλάμινγκερ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα «ψύχωσης».

Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, πρόσθεσε ο Σουτσενχέφερ.

Οι μάρτυρες είπαν στο αυστριακό πρακτορείο APA ότι το όχημα έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα όταν μπήκε στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε βαθιά σοκαρισμένος από την τραγωδία.