Με σφοδρές ανταλλαγές πυρών, που διήρκησαν δύο ώρες και με τον θάνατο των επτά δραστών τέλειωσε η επίθεση Ταλιμπάν στο αφγανικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάτζιμπ Ντάνις.

Η επίθεση άρχισε όταν ένας αντάρτης που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος, μια ενέργεια που εγείρει ερωτήματα για το πως ο οδηγός κατάφερε να περάσει αρκετά σημεία ελέγχου. Στη συνέχεια έξι από τους συνεργούς του οχυρώθηκαν μέσα σε παρακείμενο κτίριο όπου «έπεσαν νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας», πρόσθεσε.

Σοκ προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο, μέσα από το κοινοβούλιο την ώρα της επίθεσης.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερις γυναίκες, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την Καμπούλ.

Η επίθεση στο κέντρο αυτό εξουσίας, μια από τις πλέον θρασύτατες τα τελευταία χρόνια, μαζί με αλλεπάλληλες νίκες των Ταλιμπάν σε μάχες σε άλλα σημεία της χώρας αυξάνουν τα ερωτήματα για την ικανότητα των εκπαιδευμένων από το ΝΑΤΟ αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, και για τις δυνατότητες προέλασης των ισλαμιστών ανταρτών.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση δήλωσαν: «Πραγματοποιήσαμε μια επίθεση στο κοινοβούλιο την ώρα που διεξαγόταν σημαντική συνεδρίαση κατά την οποία ο υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας μιλούσε ενώπιον των βουλευτών», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.