current views are: 2

23 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση10:22

Τουλάχιστον 450 νεκροί από τον καύσωνα στο Πακιστάν

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες από το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει την πόλη Καράτσι στο νότιο Πακιστάν. 

Δημοσίευση 10:22’
αρθρο-newpost

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες από το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει την πόλη Καράτσι στο νότιο Πακιστάν. 

Περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες από το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει την πόλη Καράτσι στο νότιο Πακιστάν

Ο καύσωνας, ο οποίος συμπίπτει με εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, έχει προκαλέσει έντονη κριτική εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας και της K-electric, της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Καράτσι, την πλουσιότερη πόλη της χώρας των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η θερμοκρασία στην πόλη έχει αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες ημέρες, από 37 που είναι η φυσιολογική γι αυτή την εποχή, αλλά οι μετεωρολογικές αρχές λένε ότι αναμένεται βροχή.

Ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία του Καράτσι ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 ασθενείς πέθαναν εκεί από αφυδάτωση ή από εξάντληση εξαιτίας της ζέστης.

«Ορισμένοι διακομίστηκαν ήδη νεκροί, ενώ άλλοι πέθαναν στη διάρκεια της θεραπείας. Εξακολουθούμε να δεχόμαστε μία ατελείωτη ροή ασθενών», δήλωσε στο Reuters ο δρ Σίμιν Τζαμάλι, ένας εκ των διευθυντών του Jinnah Postgraduate Medical Centre.

Η παραστρατιωτική δύναμη Rangers έχει στήσει αυτοσχέδια νοσοκομεία σε αρκετά σημεία της πόλης, όπου παρέχονται νερό και άλατα κατά της αφυδάτωσης.


σχετικα αρθρα