Άλλη μία φρικαλεότητα από το το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές κρέμασαν χθες σε πάσσαλο δύο αγόρια, στην ανατολική Συρία, επειδή δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι, τον μήνα νηστείας των μουσουλμάνων.

«Κάτοικοι της πόλης Μαγιαντίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, είπαν στο Παρατηρητήριο ότι το Ισλαμικό Κράτος κρέμασε σε έναν πάσσαλο δύο αγόρια ηλικίας κάτω των 18 ετών κοντά στην έδρα της Χίσμπα», της αστυνομίας των τζιχαντιστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Κρέμασαν τα παιδιά με σχοινιά σε έναν πάσσαλο από το μεσημέρι», σημείωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά «παρέμεναν κρεμασμένα αργά χθες το βράδυ. Προφανώς τα έπιασαν επ'αυτοφόρω την ώρα που έτρωγαν», πρόσθεσε.

Στα δύο αγόρια είχαν κρεμάσει επίσης μια ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν:

Διακοπή της νηστείας χωρίς θρησκευτική αιτιολογία.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα εδάφους στην Συρία και στο γειτονικό Ιράκ, θέλει να επιβάλει μια ακραία εκδοχή της σαρία. Για να το πετύχει αυτό δεν διστάζει να τιμωρεί τους εχθρούς του ή αυτούς που απειθαρχούν με αποκεφαλισμό, λιθοβολισμό, μαστίγωση και προσομοιώσεις σταύρωσης.