current views are: 1

26 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση09:08

Επίθεση τζιχαντιστών στη Γαλλία: Προκάλεσαν έκρηξη σε εργοστάσιο και αποκεφάλισαν άνδρα (Βίντεο)

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στη Γαλλία.

Δημοσίευση 09:08’
αρθρο-newpost

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στη Γαλλία.

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο φυσικού αερίου κοντά στη Λιόν στη Γαλλία, με δράστες άνδρες φερόμενους ως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αποτέλεσμα της εισβολής ήταν ένας νεκρός, που βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ένας ύποπτος ως δράστης συνελήφθη και διεγάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και συνεργός.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ένα ή περισσότερα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, εισέβαλαν στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη», δήλωσε πηγή της έρευνας και επισήμανε:

Ένα αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε κοντά στο εργοστάσιο, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν το πτώμα μεταφέρθηκε εκεί ή όχι.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εκεί κοντά βρέθηκε επίσης σημαία με αραβικές εγγραφές.

Πηγή των ερευνών δήλωσε ότι ένα κεφάλι καλυμμένο με εγγραφές στα αραβικά βρέθηκε στην περιοχή κρεμασμένο σε συρματόπλεγμα κοντά στο εργοστάσιο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο, περίπου στις 10 το πρωί και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στις εγκαταστάσεις, κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Εσπευσμένα στη Γαλλία ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, ενώ «άμεση κινητοποίηση» των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους» στην περιφέρεια της Λιόν ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ έσπευσε, νωρίτερα, στον τόπο της επίθεσης.

Συναγερμός στις αρχές

H ανησυχία είναι πάντως μεγάλη, λίγους μήνες μετά το θρίλερ και το σοκ των γεγονότων του Charlie Hebdo.

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί όλη η περιφέρεια Ροδανού-Άλπεων (Rhone-Alpes) στη νοτιοανατολική Γαλλία, μετά την επίθεση στο εργοστάσιο στην περιοχή Σεν Κεντέν-Φαλαβιέ.

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα Le Dauphine, μονάδα ειδικών κρίσεων έχει ενεργοποιηθεί στο νοσοκομείο Μπουργκόν-Ζαλέ για να προσφέρει υποστήριξη στους τραυματίες αλλά και σε όσους ήταν μάρτυρες στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της κοινότητας, στην περιοχή λειτουργούν κανονικά τα σχολεία καθώς δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος για τους μαθητές.

Πηγή της υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφάλειας διέρρευσε ότι υπήρχαν πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.


σχετικα αρθρα