Ο Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν, πρώην αρχηγός της πρώην ένοπλης γαλλικής ακροαριστερής οργάνωσης Άμεση Δράση (Action Directe, έδρασε την περίοδο 1979-1987) τέθηκε σήμερα υπό καθεστώς ημιελευθερίας στη Μασσαλία και θα είναι υποχρεωμένος να φέρει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, έγινε γνωστό από συνδικαλιστική πηγή. Ο Ζαν-Μαρκ Ρουγιάν, 58 ετών, είχε καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια για τις δολοφονίες του προέδρου της Renault Ζορζ Μπες, το 1986, και του γενικού επιθεωρητή εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας Ρενέ Οντράν, το 1985.

Ο Ρουγιάν, ο οποίος θα φέρει στο εξής ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι που αποτελεί συσκευή εντοπισμού, θα εργαστεί για έναν εκδοτικό οίκο της Μασσαλίας. Πέραν του ωραρίου εργασίας του (τις νύκτες και τα Σαββατοκύριακα), είναι υποχρεωμένος να παραμένει μέσα στο διαμέρισμα που έθεσε στη διάθεσή του ο εργοδότης του.

Το καθεστώς ημιελευθερίας, που αποφασίσθηκε από τη διοίκηση των φυλακών, θα διαρκέσει ένα χρόνο, μετά τον οποίο θα μπορεί να υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους.

Το 2005 ο Ρουγιάν έκλεισε 18 χρόνια στη φυλακή. Το 2007 είχε τεθεί για πρώτη φορά υπό καθεστώς ημιελευθερίας, το οποίο όμως ανεκλήθη στα τέλη του 2008 επειδή δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν "φτύνει" όλα αυτά που είχε κάνει.

Από τα άλλα πρώην μέλη της Άμεσης Δράσης, δύο --η Ναταλί Μενιγκόν και ο Ζορζ Σιπριανί-- είναι ελεύθεροι υπό όρους. Η Ζοέλ Ομπρόν, της οποίας η ποινή ανεστάλη το 2004 για ιατρικούς λόγους, πέθανε το 2006.