Η ελληνική κρίση αποκαλύπτει κυρίως τη ματαιότητα των σχεδίων ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Μπερνάρ Μονό, ευρωβουλευτή και οικονομικό αναλυτή του κόμματος της Μαρίν Λε Πέν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχέδια αυτά αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν σε μια «κυπριοποίηση» των τραπεζικών λογαριασμών των ελλήνων πολιτών.  

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με μια μετάβαση στη δραχμή είναι «επιθυμητή» και με αυτό τον τρόπο «θα αποφευχθεί η αύξηση του κόστους για τη διάσωση του ευρώ, ως εννιάιο νόμισμα», προσθέτει ο Μονό και σημειώνει:

'Οταν μας λένε ότι να κρατήσουμε το ευρώ δεν κοστίζει τίποτα, είναι απολύτως λανθασμένο και η οικονομική καταστροφή είναι ήδη παρούσα. Το επόμενο βήμα θα είναι η πτώχευση.

Ωστόσο, ο Μπερνάρ Μονό, σχετικά με τον πανικό που παρατηρείται γύρω από την ελληνική κρίση, τονίζει πως «αν το ελληνικό ζήτημα απασχολεί τόσο τις χώρες της Ευρωζώνης, είναι επειδή ο καθένας φοβάται ότι η Ελλάδα θα έιναι το πρώτο ντόμινο αυτού του προγραμματισμένου τέλους του ευρώ». 

«Η Ελλάδα θα επιβιώσει στο ευρώ όχι όμως το αντίθετο», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.