Ένοπλοι που οι αρχές του Μάλι πιστεύουν ότι ανήκουν σε μια ισλαμιστική οργάνωση επιτέθηκαν σε μια πόλη στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία, πριν από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, 3 στρατιώτες και εννέα επιτιθέμενοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν κατονομάζει τους δράστες της επίθεσης, αλλά ένας ανώτερος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού και έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες καταδεικνύουν πως επρόκειτο για ισλαμιστές που ανήκουν στη φυλή Πελ.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα αφότου μια συμμαχία ανταρτών υπό την ηγεσία των Τουαρέγκ υπέγραψε μια ειρηνευτική συμφωνία με την κυβέρνηση με στόχο τον τερματισμό της εξέγερσής τους, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών.

Η έφοδος αυτή σημειώθηκε στην πόλη Ναρά, περίπου 30 χλμ. νότια των συνόρων με τη Μαυριτανία και 380 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπαμακό, και διήρκεσε πολλές ώρες. Σφοδρές μάχες βρίσκονταν σε εξέλιξη ως περίπου το μεσημέρι, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα.


TAGS