Πανικός επικράτησε τρένο υψηλής ταχύτητας Shinkansen που είχε αναχωρήσει από το Τόκιο με προορισμό την Οζάκα, όταν ένας επιβάτης αυτοπυρπολήθηκε και δύο επιβάτες έπαθαν καρδιακή προσβολή από το περιστατικό. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπάρχει ένας νεκρός, που είναι μάλλον ο αυτοπυρποληθείς, ενώ σύμφωνα με το δίκτυο NHK της δημόσιας τηλεόρασης μία γυναίκα έχασε επίσης τη ζωή της και τουλάχιστον ένας άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι τραυματισμένοι επιβάτες. 

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία σιδηροδρόμων Central Japan Railway (CJR), αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι επιβάτης του τρένου περιλούστηκε με λάδι και αυτοπυρπολήθηκε

"Η φωτιά ξεκίνησε από τις τουαλέτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, και επιβάτες έχουν τραυματισθεί", εξήγησε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, θόρυβος έκρηξης ακούστηκε κοντά στις τουαλέτες. Το τρένο έχει σταματήσει στο ύψος της Ονταουάρα, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Τόκιο.