Σε 141 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την συντριβή χθες στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή στην Μεντάν, μια μεγάλη πόλη στην νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων.

"Έχουμε ανασύρει 141 σορούς" από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, δήλωσε ο Αγκουστίνους Ταριγκάν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μεντάν, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ινδονησίας, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σουμάτρας. 

Το αεροσκάφος, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό Hercules C-130 ηλικίας 51 ετών, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του χθες σε μια κατοικημένη ζώνη, η οποία είχε οικοδομηθεί πρόσφατα στην πόλη αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων. 

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο τριών ανθρώπων στο έδαφος. 

Το αεροσκάφος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και μόνον τα φτερά του μπορούσαν να αναγνωριστούν μετά το δυστύχημα. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν μέλη των οικογενειών στρατιωτικών και σύζυγοι.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν τις έρευνές τους στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής 45 σοροί έχουν αναγνωριστεί --35 μελών του προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας, 6 στρατιωτικών και 9 πολιτών, διευκρίνισε ο Ταριγκάν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αναγνώριση κι άλλων θυμάτων.