Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το BBC, επειδή αναμένει μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που προέβλεπε να εισπράξει από το ειδικό τέλος το επόμενο οικονομικό έτος λόγω της στροφής του κοινού του από την τηλεόραση στο Ίντερνετ.

Κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία που έχει τηλεόραση καταβάλλει 145,50 στερλίνες ετησίως στο BBC, το βρετανικό δημόσιο δίκτυο που ιδρύθηκε το 1922.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα έσοδα από τα τέλη άδειας για την περίοδο 2016/17 θα είναι μειωμένα κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που αναμενόταν το 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση του BBC.

«Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν iPlayer, κινητά και την διαδικτυακή ενημέρωση, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν τηλεόραση μειώνεται», προσθέτει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι υπάρχει «ανάγκη για εκσυγχρονισμό του ειδικού τέλους για να καλύπτουν τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Το δίκτυο το οποίο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.600 ανθρώπους διευκρίνισε ότι οι περισσότερες περικοπές θα αφορούν διοικητικές θέσεις και ότι θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων και για λόγους «απλοποίησης».