Τρεις άμαχοι, εκ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την πτώση μιας οβίδας τη νύχτα που πέρασε στο σπίτι τους στην Αίγυπτο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώνονται μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει εδώ και δύο χρόνια επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο βόρειο Σινά για να σταματήσει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έχουν στόχο τις δυνάμεις της τάξης και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, μια 45χρονη γυναίκα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι 10 ετών, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από την πτώση μιας οβίδας στο σπίτι τους στην περιοχή Σέιχ Ζουουέιντ, όπου έχουν ξεσπάσει νέες μάχες ανάμεσα σε τζιχαντιστές και τον στρατό, δήλωσαν αξιωματούχοι της ασφάλειας και της υγείας.

Μια γυναίκα και ένα 13χρονο κορίτσι τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την περασμένη Τετάρτη τζιχαντιστές της αιγυπτιακής πτέρυγας του Ισλαμικού Στρατού εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις κατά σημείων ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στο βόρειο Σινά. Στην συνέχεια πολύ σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τζιχαντιστών και των στρατιωτών στην Σέιχ Ζουουέιντ, την ώρα που μαχητικά F-16 του στρατού βομβάρδιζαν θέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι 17 στρατιώτες και 100 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στα βίαια αυτά επεισόδια. Αξιωματούχοι είχαν ωστόσο ανακοινώσει προηγουμένως ότι νεκροί είναι 70 στρατιώτες και άμαχοι.

Οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι ενεργούν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Την ευθύνη για την πλειονότητα των επιθέσεων των τελευταίων μηνών έχει αναλάβει η "Επαρχία του Σινά", που είναι η αιγυπτιακή πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους.

Η αιγυπτιακή αυτή οργάνωση, η οποία ονομαζόταν παλαιότερα Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντες, άλλαξε όνομα για να διακρίνεται καλύτερα ότι είναι πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κήρυξε την ίδρυση ενός "χαλιφάτου" στα εδάφη που έχει κατακτήσει στο Ιράκ και στην Συρία.

Η οργάνωση αυτή ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για τις ρουκέτες που εξερράγησαν χθες στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα.