Οι Ρώσοι ζητούν ειρηνευτική δύναμη από ΟΗΕ και ΑΕ στη Λιβύη


Η Ρωσία έκανε σήμερα έκκληση για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης από τα Ηνωμένα Έθνη και την Αφρικανική Ένωση για να αναχαιτίσει την βία στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Το θεωρούμε σημαντικό να ενεργοποιήσουμε πλήρως τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την επίλυση της κρίσης με τη βοήθεια του ειρηνευτικού δυναμικού των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης» αναφέρει σε ανακοινωθέν του, το οποίο μεταδόθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο όταν αποφασίστηκε η ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την εγκατάσταση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων με στόχο την προστασία των πολιτών στη Λιβύη.

Αλλά έκτοτε έχει καταδικάσει την στρατιωτική δράση από τη Δύση κατά των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, προκαλώντας φόβους ότι μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο που διαθέτει για να παρεμποδίσει μελλοντικά ψηφίσματα για επέμβαση στη Λιβύη ή αλλού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο