Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 768 ανθρώπους οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στο έδαφος της χώρας από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων τριών υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, κοντά στα οποία ελέγχουν εδάφη τζιχαντιστές, ενισχύονται.

Οι τρεις ύποπτοι που φέρονται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος μετήχθησαν στη φυλακή της πόλης Σανλιούρφα αφότου συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωριστά τη 2η Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή.

Καθώς ανησυχεί για την προέλαση τόσο των συριακών κουρδικών δυνάμεων, όσο και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, η Τουρκία έχει στείλει επιπλέον στρατεύματα και υλικό για να ενισχύσει τμήματα των χερσαίων συνόρων της με τη Συρία—το μήκος των οποίων φθάνει τα 900 χιλιόμετρα—διότι ο κίνδυνος διάχυσης της σύρραξης εντείνεται.

Η Τουρκία εφάρμοσε μια πολιτική ανοικτών συνόρων καθ' όλη τη διάρκεια της συριακής κρίσης, υποδεχόμενη σχεδόν δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά ζητεί οι πραγματικοί πρόσφυγες να διέρχονται από σημεία ελέγχου και να εγγράφονται σε καταλόγους.

Ο τουρκικός στρατός δεν διευκρίνισε γιατί συνελήφθησαν.