Περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε μία οικογένεια επιχειρηματιών από τη Σικελία, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι πλούτισαν χάρη στην υποστήριξη της μαφίας, κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές.

Το ποσό των «αντιπροσωπεύει, σε συνολική αξία, μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις που έχουν γίνει ποτέ», ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (DIA) του Παλέρμο.

Η κατάσχεση έχει στόχο τις επιχειρήσεις, τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία καθώς και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Καρμέλο Βίργκα (66 ετών), καθώς και στους αδελφούς του Βιντσέντζο (78 ετών) και Φραντσέσκο (71 ετών) και στις αδελφές του Άννα (76 ετών) και Ρόζα (68 ετών), επιχειρηματίες που κατάγονται από την επαρχία του Παλέρμο.

«Οι πολύπλοκες οικονομικο-κληρονομικές έρευνες (...) επέτρεψαν να καταδειχθεί πώς οι Βίργκα επωφελήθηκαν από την αποφασιστική υποστήριξη της Κόζα Νόστρα στην κατακύρωση των έργων και στις προσκλήσεις δημοσίων προσφορών στον τομέα των κατασκευών», ανακοινώνει η DIA.

«Πράγματι, τα πρόσωπα αυτά, μέλη της μαφιόζικης οικογένειας Μαρινέο, που συνδέεται με την οικογένεια Κορλεόνε, κατάφεραν, με τον καιρό, να αναπτύξουν και να επιβάλουν τη δική τους ομάδα επιχειρήσεων, στηριζόμενοι επίσης στη λεγόμενη μέθοδο "Σίνο" που συνίσταται στην οργάνωση καρτέλ επιχειρήσεων με σκοπό την πιλοτική κατακύρωση προσκλήσεων δημοσίων προσφορών», προστίθεται στην ανακοίνωση της DIA.

Σύμφωνα με το κανάλι RaiNews, τα μέλη της οικογένειας ήταν όλα μεροκαματιάρηδες αγρότες ή εργάτες στη δεκαετία του 1980, προτού γίνουν εκατομμυριούχοι.