Φερόμενοι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 26 ανθρώπους σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο χωριά στη λίμνη Τσαντ μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αξιωματούχους .

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την περιοχή καθώς, κατά τα φαινόμενα, εξαπολύει ενέργειες αντιποίνων για τις επιχειρήσεις των στρατιωτών από την Νιγηρία και των γειτονικών χωρών Τσαντ, Καμερούν και Νίγηρα.

«Οι κάτοικοι των δύο χωριών αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ και 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κάθε επίθεση», δήλωσε αξιωματούχος του Τσαντ που αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Το χωριό Μερόμ δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο από ένοπλους άνδρες που αποκεφάλισαν τα θύματα και έβαλαν φωτιά στα σπίτια φεύγοντας, ανέφερε η πηγή. Άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι έδωσαν παρόμοιους αριθμούς.

Οι μαχητές επίσης επιτέθηκαν στο χωριό Τίσκρα, αποκεφαλίζοντας 13 ανθρώπους πριν τραπούν σε φυγή, όταν αρχηγός των της φρουράς του χωριού άνοιξε πυρ εναντίον τους, ανέφερε η πηγή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων μέσα στην Νιγηρία, αυξάνοντας την πίεση στον νέο πρόεδρο Μουχαμαντού Μπουχάρι.