Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (KYΠ), Ανδρέας Πενταράς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Πενταράς παραιτήθηκε «μετά τις πληροφορίες και τις σκιές που αφέθηκαν για τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού από την KYΠ και για προστασία του μέχρι τούδε αξιοσημείωτου έργου που έχει επιδείξει η Υπηρεσία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους προτίθεται να συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Παράλληλα, σήμερα παραιτήθηκε και ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής. Ο κ. Πατσαλής απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη γνωστοποιώντας του ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Υγείας για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός παραιτήθηκε διότι «ένιωσε θιγμένος από συμφέροντα στο χώρο της υγείας, τα οποία παρενέβαλαν εμπόδια στον εκσυγχρονισμό και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».