Νεκρός από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν, έπεσε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας εκτός του Χάφεζ Σάιντ σκοτώθηκαν και δύο μαχητές του ΙΚ που ήταν παρόντες κατά την επίθεση.

Ο θάνατος του Χάφεζ Σάιντ αποτελεί πλήγμα για το τρομοκρατικό δίκτυο, το οποίο προσπαθεί να εδραιωθεί στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο Χάφεζ Σάιντ σκοτώθηκε την Παρασκευή «την ώρα που συμμετείχε σε μια συνάντηση με άλλα στελέχη» του ΙΚ. Δύο διοικητές της οργάνωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. 

Συνολικά από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν «30 στελέχη του Ντάες» (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), όπως ανακοίνωσαν οι αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών. 

Ο Σάιντ ανέλαβε τον Ιανουάριο επικεφαλής του ΙΚ «για την επαρχία του Χορασάν», μια επαρχία στην οποία περιλαμβάνεται το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και κάποιες περιοχές γειτονικών χωρών. Έκτοτε πολλοί Ταλιμπάν αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στις τάξεις του ΙΚ.