Την ίδια στιγμή που στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας,ο ιταλικός και ο γαλλικός τύπος αναφέρονται με έμφαση σε μια περίπτωση που φαίνεται να αποδεικνύει ότι η γερμανική ακαμψία στο θέμα του χρέους είναι μάλλον «επιλεκτική».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.

«Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», γράφει η ιταλική Huffington Post, αλλά και η εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι «στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας».

«Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που για την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει, σε ότι αφορά τους γείτονες της Γερμανίας δεν θεωρήθηκε ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα», σημειώνει, τέλος, η Huffington Post Italia.