Ένας αφροαμερικανός στις ΗΠΑ έχασε την ζωή του την Παρασκευή το βράδυ όταν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. 

Ο 35χρονος Άντονι Ντεγουέιν Γουερ, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να κάθεται στην αυλή ενός σπιτιού κρατώντας ένα όπλο, ύστερα από καταγγελία γείτονα.

Μόλις έφτασε στο σημείο το περιπολικό για να τον συλλάβει, ο 35χρονος άνδρας τράπηκε σε φυγή και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα κοντινό δασάκι. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προλάβουν, ωστόσο εκείνος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουν εναντίον του σπρέι πιπεριού.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ οι αστυνομικοί τον συνόδευαν στο περιπολικό, ο Γουερ κατέρρευσε. Αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ήταν αργά, καθώς η αντίδρασή του στη χημική ουσία ήταν άμεση.

Το περιστατικό ερευνάται από ειδική επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του 35ψρονου ήταν αποτέλεσμα αλλεργικής αντίδρασης ή προκλήθηκε από υπερβολική χρήση βίας εναντίον του.