Με ένα ηχογραφημένο μήνυμα το ισλαμικό Κράτος διαψεύδει τις πληροφορίες που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο ηγέτης της στο Αφγανιστάν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το μήνυμα που φέρεται να μετέδωσε ο ίδιος ο Χάφεζ Σαΐντ ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚ δύο ημέρες αφότου η υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε. Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. 

Ο Σαΐντ, που κατάγεται από το Πακιστάν, φέρεται να σκοτώθηκε στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών. 

Ο Σαΐντ είχε μεταπηδήσει από τους Ταλιμπάν στο Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν. Ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποτελέσει στόχο των πληγμάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ, που σκότωσαν άλλους τρεις διοικητές του ΙΚ στην ίδια περιοχή μέσα σε μία εβδομάδα, περιλαμβανομένου του Σαχιντουλάχ Σαχίντ και του Γκιουλ Ζαμάν. 

Αφού εξεδίωξαν τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προωθήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες σε πολλές περιοχές της επαρχίας Νανγκαρχάρ που συνορεύει με το Πακιστάν.

Η Ατσίν έπεσε στα χέρια των μαχητών του ΙΚ τον περασμένο μήνα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν.