Η πολύκροτη υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν έχει αναμφισβήτητα πολλές πτυχές που δεν έχουν ακόμα μεγάλες διαστάσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παράδειγμα, παρουσιάζει το ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του. Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και  καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Βανς, που γεννήθηκε στο  Μανχάταν και σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται στα πολιτικά «πηγαδάκια» της Αμερικής ο ίδιος ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως διάδοχος του Ομπάμα, μετά το τέλος της δεύτερης θητείας που πιθανολογείται ότι θα έχει χωρίς πρόβλημα ο νυν πρόεδρος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012.
Πηγή: press.blogpsot.com