Διάταγμα κράτησης έξι ημερών σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο Βρετανίδων, 58 και 52 ετών, οι οποίες φέρεται να ξεγέννησαν 36χρονη από την Τσεχία στο σπίτι της, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του βρέφους, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναφέρει το philenews.com.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι δυο γυναίκες είχαν υποσχεθεί, έναντι αμοιβής 1300 ευρώ, να βοηθήσουν την 36χρονη να γεννήσει με φυσικό τοκετό, αφού η ίδια δεν επιθυμούσε να μεταβεί σε μαιευτήριο, όπου οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως από τη στιγμή που ήδη είχε παλαιότερα γεννήσει με καισαρική, δεν μπορούσε αυτή τη φορά να γεννήσει με φυσικό τρόπο.
 
Την περασμένη Κυριακή η 36χρονη γέννησε τελικά με φυσικό τοκετό με τη βοήθεια των δυο Βρετανίδων, στο σπίτι της στην Παρεκκλησιά,  με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν επιπλοκές και το νεογέννητο κοριτσάκι να χρειαστεί να μεταφερθεί στη μονάδα νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, στη Λευκωσία.
 
Το νεογέννητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη, ενώ η μητέρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό  Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, μετά την επιπλοκή που παρουσιάστηκε στο νεογέννητο, οι δυο ύποπτες φέρεται ότι παρέμειναν στην οικία της 36χρονης για να εξαφανίσουν τις αποδείξεις, καθαρίζοντας το χώρο.
 
Xθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή τους, με το βασικό αδίκημα που διερευνάται εναντίον τους να αφορά την έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.