Δυνάμεις προσκείμενες στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέσπασαν το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και συνοικίες της πόλης, εκδιώκοντας τους σιίτες αντάρτες Χούτι χθες Τρίτη, σε μια απροσδόκητη προέλαση τους έπειτα από μήνες αδιεξόδου στο πεδίο, ανακοίνωσε η εξόριστη κυβέρνηση της Υεμένης. 

Οι μάχες ακολούθησαν την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για την οποία είχε μεσολαβήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Μαχητές που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι πήραν τον έλεγχο της κεντρικής συνοικίας Χορμαξάρ, ενώ πηγές ανέφεραν ότι μαίνονταν μάχες κοντά στο λιμάνι. 

Με την υποστήριξη αεροσκαφών της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, οι δυνάμεις αυτές εξαπέλυσαν μιας ευρείας κλίμακας επίθεση στο Άντεν αυτή την εβδομάδα για να ανακαταλάβουν εδάφη που έλεγχαν οι σιίτες αντάρτες και μονάδες του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Χούτι. 

"Το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και το Χορμαξάρ εκκαθαρίστηκαν από τα στοιχεία των Χούτι και του Σάλεχ" μετά την επιχείρηση τμημάτων των ένοπλων δυνάμεων τα οποία "υποστηρίζουν τη νομιμότητα", σε συντονισμό με "τις δυνάμεις της λαϊκής αντίστασης" και την "άμεση υποστήριξη της συμμαχίας" υπό σαουδαραβική ηγεσία, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Υεμένης Ράτζεχ Μπάντι.
Δήλωσε ακόμη ότι αναμένει το Άντεν να εκκαθαριστεί πλήρως από τους σιίτες μαχητές μέσα στις επόμενες ημέρες.