Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την Τρίτη τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου νεαρού από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη Γκαρντένα της Καλιφόρνια.

Στις 2 Ιουνίου του 2013, η αστυνομία αφού είχε ειδοποιηθεί για την κλοπή ενός ποδηλάτου κοντά σε ένα φαρμακείο, παρατήρησε δύο νεαρούς που κυκλοφορούσαν με ποδήλατα. Το θύμα της κλοπής προσπάθησε να εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι ήταν φίλοι του οι δυο νεαροί. Η αστυνομία ωστόσο, πυροβόλησε 8 φορές σκοτώνοντας τον έναν άοπλο νεαρό και τραυματίζοντας σοβαρά τον δεύτερο.

Η εφημερίδα ‘’Los Angeles Times’’ είχε στην κατοχή της το βίντεο που της δόθηκε από περιφερειακό δικαστήριο και το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της αλλά και στο YouTube. Ωστόσο ο επικεφαλής του Αστυνομικού τμήματος της Γκαρντένα εμφανίζεται ανήσυχος σχετικά με την απόφαση δημοσιοποίησης του βίντεο της δολοφονίας και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στα θύματα αλλά και στους πολίτες που θα μάθουν ότι βιντεοσκοπούνται από κάμερες της αστυνομίας.