current views are: 4

16 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση13:05

Γιούνκερ: Η Κύπρος έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του μέλλοντος

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο κ. Γιούνκερ από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Δημοσίευση 13:05’
αρθρο-newpost

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο κ. Γιούνκερ από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο κ. Γιούνκερ από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Χώρος σταθερότητας και σταθερός εταίρος της ΕΕ η Κύπρος. Από το 2013 η Κύπρος είναι σήμερα διαφορετική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Άρχισε η ανάπτυξη της οικονομίας, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί, είστε έτοιμοι να εκμεταλλευθείτε τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Η Κύπρος είναι χώρος σταθερότητας, ένας σταθερός εταίρος της ΕΕ, στην πρώτη γραμμή και είστε παράδειγμα συνεργασίας» τόνισε.

Έπειτα από τόσα χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα έπρεπε να μιλάω ελληνικά, ωστόσο φτάσαμε σε ένα επίπεδο που μπορούμε να συνεννοούμαι και να έχω κοινό τόπο τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε πως βρίσκεται στην Κύπρο, γιατί ήθελε η πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως πρόεδρος της Κομισιόν να γίνει στο νησί, καθώς, όπως είπε, «η καρδιά μου βρίσκεται εδώ, λόγω της φιλίας μου με τον Προέδρο της Δημοκρατίας».

Εκτίμηση ότι για το Κυπριακό, παρουσιάζεται «μια μοναδική ευκαιρία» και σημείωσε την αποφασιστικότητα του προέδρου Αναστασιάδη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί μια καλή λύση. «Αυτό θα είναι καλό νέο για την ΕΕ» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Την Παρασκευή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

 


σχετικα αρθρα