Η τουρκική δικαιοσύνη επέτρεψε στους τοπικούς αξιωματούχους της Κωνσταντινούπολης να προχωρήσουν και πάλι τα πολεοδομικά έργα στο πάρκο Γκεζί.

Το Συμβούλιο Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ο δήμος της Κωνσταντινούπολης, αναίρεσε μία απόφαση που είχε λάβει διοικητικό δικαστήριο το οποίο είχε δώσει εντολή να σταματήσουν τα έργα σε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης, γύρω από το εμβληματικό πάρκο Γκεζί, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ένωση πολιτών Αλληλεγγύη Ταξίμ, από το όνομα της πλατείας στις παρυφές της οποίας βρίσκεται το πάρκο.

«Γνωρίζουμε τι θέλετε να κάνετε, ούτε να το διανοηθείτε!» ανέφερε η ένωση υπογραμμίζοντας πως «η πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί είναι στο εξής υπό την προστασία της Κωνσταντινούπολης, της Τουρκίας και ολόκληρου του κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2013, μία μαζική κινητοποίηση προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή του πάρκου Γκεζί με την εκρίζωση δένδρων για την κατασκευή κτιρίων εξελίχθηκε σε μία πρωτοφανή εξέγερση κατά των «αυταρχικών και ισλαμιστικών παρεκκλίσεων» της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.