Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο εναντίον ενός σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου στην Μεσόγειο, κοντά στις ακτές του Ισραήλ αλλά και την Λωρίδα της Γάζας.

Φωτογραφίες που διέμεινε διαδικτυακά η οργάνωση, εμφανίζουν έναν πύραυλο να κατευθύνεται προς ένα πλοίο το οποίο τυλίχθηκε έπειτα στις φλόγες. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την εκδοχή αυτή των τζιχαντιστών.

Ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε με ανακοίνωση του πως οι άνδρες της ακτοφυλακής αντάλλαξαν πυρά με «τρομοκρατικά στοιχεία», και εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Ένας μάρτυρας στη Γάζα δήλωσε στο Reuters πως είδε μια στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από πλοίο μακριά από την ακτή. Άλλοι μάρτυρες από την Λωρίδα της Γάζας μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στο περιστατικό και δεν του ζητήθηκε να βοηθήσει.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές τράπηκαν σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς στο πλοίο.