'Ενα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κατά τη δύση του ηλίου χθες σε σημείο ελέγχου κοντά στην υψίστης ασφαλείας φυλακή της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώνοντας τον έφηβο οδηγό του και τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς ασφάλειας, είπε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. 

Η κρατική τηλεόραση είπε ότι ο οδηγός ήταν ένας έφηβος που καταζητούνταν αφού είχε σκοτώσει τον θείο του, και ότι προκάλεσε την έκρηξη όταν το αυτοκίνητό του περικυκλώθηκε από τους αξιωματικούς νότια από την πρωτεύουσα Ριάντ. 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA είπε ότι ο βομβιστής ονομαζόταν Αμπντάλα Φαχντ Αμπντάλα Αλ-Ρασίντ, γεννήθηκε το 1997 και δεν είχε ταξιδέψει εκτός της χώρας ποτέ. Το πρακτορείο είπε ότι ο θείος του δράστη ονομαζόταν Ρασίντ Ιμπραχίμ Αλ Σαφιάν, και ότι ήταν συνταγματάρχης

Σε προκήρυξή του στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για τον θάνατο του θείου και για την επίθεση, χαιρετίζοντας τις δύο πράξεις ως "διπλή επιχείρηση". Το κείμενο πρόσθεσε ότι "οι μουσουλμάνοι φυλακισμένοι στην Χαέρ και παντού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα κουραστούμε ποτέ και δεν θα σταματήσουμε ποτέ ώσπου να δώσουμε τέλος στην κράτησή τους, Θεού θέλοντος". 

Ο δρόμος στον οποίο βρισκόταν το σημείο ελέγχου κατευθύνεται νότια του Ριάντ στη φυλακή Χαέρ, όπου κρατούνται 1.375 άτομα, κυρίως τζιχαντιστές, είπε ο διευθυντής της φυλακής στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτό το μήνα.