Υεμένη: Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Χάντι ανακατέλαβαν δύο στρατιωτικές βάσεις

Υεμένη: Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Χάντι ανακατέλαβαν δύο στρατιωτικές βάσεις

Ντόπιοι μαχητές και δυνάμεις του στρατού κατάφεραν να ανακαταλάβουν δύο στρατιωτικές βάσεις από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφεραν κάτοικοι και τοπικοί αξιωματούχοι, μία ημέρα μετά την "απελευθέρωση" της πόλης Άντεν.

Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση Λαμπούζα στην επαρχία Λαχτζ, στα βόρεια του Άντεν καθώς και την έδρα της 117ης μεραρχίας τεθωρακισμένων στην επαρχία Σάμπουα που απέχει περίπου 230 χιλιόμετρα από την πόλη αυτή.

Πηγές των δυνάμεων που πολεμούν τους Χούτι είπαν ότι η επιχείρηση αυτή είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλές εβδομάδες και ότι κατέστη δυνατή χάρη στην εκπαίδευση και τον οπλισμό που παρέδωσαν στην Υεμένη η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κάτοικοι του Άντεν ανέφεραν εξάλλου ότι οι δυνάμεις των Χούτι και οι σύμμαχοί τους στον στρατό της Υεμένης επιχείρησαν να ανασυγκροτηθούν και να ανακαταλάβουν τα βόρεια προάστια του Άντεν, εκτοξεύοντας πυραύλους στην περιοχή Χορ Μαξάρ. Η επίθεση αυτή απωθήθηκε και σύμφωνα με τους μαχητές που πολεμούν τους Χούτι είναι σε εξέλιξη μια αντεπίθεση --με την υποστήριξη αεροπορικών επιδροών-- για την ανακατάληψη και της αεροπορικής βάσης Άναντ, η οποία απέχει 60 χιλιόμετρα βορείως του Άντεν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο