Θύματα απαγωγής έπεσαν τέσσερις Ιταλοί που εργάζονταν για μια κατασκευαστική εταιρεία στη Λιβύη, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τη στιγμή της απαγωγής οι τέσσερις Ιταλοί βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ENI στην περιοχή Μελίταχ, δυτικά της Τρίπολης. 

«Είναι μία περιοχή όπου έχουν υπάρξει ήδη προηγούμενα», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

«Είναι πάντα δύσκολο μόλις μερικές ώρες μετά να αντιληφθούμε πώς συνέβη ή ποιοι είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή αυτή. Ενεργοποιήθηκε αμέσως μία μονάδα διαχείρισης κρίσης η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις οικογένειες και την επιχείρηση Bonatti που είναι ο εργοδότης τους» δήλωσε στα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Το υπουργείο υπενθυμίζει πως η πρεσβεία της Ιταλίας στη Λιβύη είναι κλειστή από τις 15 Φεβρουαρίου και πως οι Ιταλοί έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν μία χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση "εξαιρετικής δυσκολίας".