Προσωπικές πληροφορίες τουλάχιστον 37 εκατομμυρίων... άπιστων συζύγων ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της μια ομάδα χάκερ.

Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, οι χάκερ ισχυρίζονται ότι τις έκλεψαν από τον ιστότοπο γνωριμιών Ashley Madison και απειλούν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα γυμνές φωτογραφίες και θα αποκαλύψουν τις φαντασιώσεις των χρηστών, αν δεν κλείσει άμεσα ο ιστότοπος αυτός.

Η Avid Life Media, η μητρική εταιρεία του ιστότοπου, επιβεβαίωσε ότι το σύστημά της δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της. «Σε αυτό το στάδιο έχουμε λάβει μέτρα ασφαλείας και κλείσαμε τα σημεία πρόσβασης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Οι χάκερ, που αυτοαποκαλούνται «Ομάδα Κρούσης», ανήρτησαν στο διαδίκτυο μικρά αποσπάσματα από τα δεδομένα που έκλεψαν και προειδοποίησαν ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά ονόματα, γυμνές φωτογραφίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών και τις «κρυφές σεξουαλικές φαντασιώσεις» των πελατών του ιστότοπου Ashley Madison, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Μεταξύ άλλων ζητούν να κλείσει ένας άλλος ιστότοπος της Avid Life Media, ο «Established Men» που απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι αναζητούν νεαρές γυναίκες. «Το κλείσιμο του AM (Ashley Madison) και του ΕΜ (Established Men) θα σας στοιχίσει, αλλά η μη συμμόρφωσή σας θα στοιχίσει περισσότερο», προειδοποίησαν. Δεν έβαλαν ωστόσο στο στόχαστρο τον ιστότοπο CougarLife όπου γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να αναζητήσουν έναν «νεαρό επιβήτορα». 

Οι χάκερ υποστήριξαν επίσης ότι ο όμιλος Avid Life είπε ψέματα στους χρήστες που πλήρωσαν 19 δολάρια ο καθένας για να διαγραφούν δια παντός τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς η εταιρεία έχει κρατήσει τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών των πιστωτικών καρτών τους.

Ο όμιλος, που εδρεύει στον Καναδά, ανέφερε ότι τα «αυστηρά» μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει «δυστυχώς δεν απέτρεψαν αυτήν την επίθεση στο σύστημά μας».

 
TAGS