Ραγδαία συνεχίζει να μειώνεται η δημοτικότητα της προέδρου της Βραζιλίας, λόγω ενός σκανδάλου διαφθοράς που δεν σταματά να διευρύνεται και του γεγονότος ότι η βραζιλιάνικη οικονομία εισέρχεται σε ύφεση. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των CNT/MDA μάλιστα όλο και περισσότεροι Βραζιλιάνοι τάσσονται υπέρ της έναρξης μιας διαδικασίας αποπομπής της Ντίλμα Ρούσεφ.

Όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των πολιτών που εγκρίνουν το κυβερνητικό έργο μειώθηκε στο 7,7%, από 10,8% σε προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα τον Μάρτιο, ενώ το 70,9% των Βραζιλιάνων κρίνουν αρνητικά τις κυβερνητικές επιδόσεις, από 64,8% τον Μάρτιο.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το ποσοστό των Βραζιλιάνων οι οποίοι τάσσονται υπέρ της έναρξης διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Ρουσέφ λόγω του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς στην δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras αυξήθηκε στο 62,8%, από το 59,7% που καταγραφόταν πριν από τέσσερις μήνες.

Η έρευνα της εταιρείας MDA, την οποία παρήγγειλε το λόμπι εταιρειών μεταφορών CNT, διενεργήθηκε σε δείγμα 2.002 προσώπων από την 12η ως την 16η Ιουλίου.