Νεκροί με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκαν σήμερα το πρωί δύο τούρκοι αστυνομικοί στην πόλη Τσεϊλανπινάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.
 
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, Ιτσετίν Κιουτσιούκ "Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχει σχέση με την τρομοκρατία". 

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυβερνήτη, τα δύο μέλη των δυνάμεων της τάξης βρέθηκαν νεκροί στο ίδιο σπίτι.

Πριν από δύο ημέρες, τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου εκατό τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία σημειώθηκε σε μία άλλη πόλη στα σύνορα με τη Συρία, στη Σουρούτς, που βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα δυτικότερα.

Η επίθεση στη Σουρούτς, είχε ως στόχο μία ομάδα νεαρών ακτιβιστών της αριστεράς, υποστηρικτών της κουρδικής υπόθεσης, που ήθελαν να διασχίσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της συριακής πόλης Κομπάνι, η οποία καταστράφηκε έπειτα από τέσσερις μήνες εντατικών μαχών που κατέληξαν στη νίκη των Κούρδων της Συρίας επί των τζιχαντιστών μαχητών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προεδρεύει σήμερα ενός έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που θα συζητήσει μία νέα σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων με τη Συρία.