Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις που πραγματοποίησε η Μπόκο Χαράμ αργά χθες στη Νιγηρία και το Καμερούν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για την μεγάλη ακόμη ικανότητα της οργάνωσης να προκαλεί δεινά παρά την στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται στην περιοχή για την καταπολέμησή της. 

Στο Καμερούν, δύο νεαρά κορίτσια καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους όταν ανατινάχθηκαν στην πόλη Μαρούα, στο βόρειο άκρο της χώρας, μια περιοχή που συχνά αποτελεί στόχο της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης. 

Στη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αρκετών βομβών σε δύο σταθμούς λεωφορείων. 

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 19.30' τοπική ώρα κοντά στην είσοδο του σταθμού Νταντίν Κόουα, ενώ ο τομέας Ντούκου συγκλονίστηκε από άλλες εκρήξεις περίπου 20 λεπτά αργότερα. 

Δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν οι εκρήξεις αυτές οφείλονταν σε επιθέσεις αυτοκτονίας ή αν τα σημεία αυτά ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς. 

Αυτές οι επιθέσεις δείχνουν να φέρουν τη σφραγίδα της Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε γεμάτους από κόσμο σταθμούς λεωφορείων, σε τζαμιά και εκκλησίες κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων δράσης της.

Λίγο νωρίτερα, η Μπόκο Χαράμ είχε αναρτήσει νέο βίντεο στο Twitter, στο οποίο δήλωνε ότι δεν έχει ηττηθεί και απειλούσε: "Θα έρθουμε από εκεί που δεν το περιμένετε, ισχυρότεροι από ό,τι πριν".