Περίπου το 15% των πτήσεών του ανακοίνωσε πως ματαιώνει για αύριο Παρασκευή ο ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας Alitalia, λόγω μιας 24ωρης απεργίας των πιλότων καθώς και των αεροσυνοδών και φροντιστών που ανήκουν στο συνδικάτο ANPAC.

«Οι ακυρώσεις αφορούν τις εσωτερικές και τις μεσαίων αποστάσεων πτήσεις ενώ δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς τη βόρεια Αμερική, τη νότια Αμερική και την Άπω Ανατολή», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Alitalia.

Το συνδικάτο ANPAC κήρυξε την απεργία ζητώντας για τους πιλότους καθώς και για τις αεροσυνοδούς και τους φροντιστές της Cityliner, μιας θυγατρικής της Alitalia, τους ίδιους μισθούς με αυτούς των εργαζομένων στη μητρική εταιρεία, καθώς και εγγυήσεις για την εργασία τους στους κόλπους της Alitalia.

Το ANPAC υποστηρίζει πως με «μαθηματική βεβαιότητα» περίπου 1.000 πιλότοι και ιπτάμενοι συνοδοί της Alitalia κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους το 2016, αν δεν ενισχυθεί ο στόλος για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Ο αερομεταφορέας υποστηρίζει πως έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cityliner υπέγραψαν πριν από δύο ημέρες μια συμφωνία με τη διεύθυνση που αφορά «σημαντικές βελτιώσεις», ενώ προσθέτει πως η υπόθεση περί 1.000 απολύσεων το 2016 «είναι καρπός καθαρής φαντασίας και στερείται οποιασδήποτε βάσης».


TAGS