Τον επιφανέστερο από τους αρθρογράφους της απέλυσε η τουρκική εφημερίδα Milliyet για ένα μήνυμα στο Twitter, στο οποίο ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για την ευθύνη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην φονική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούτς, που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Σταματήσαμε τη συνεργασία μας με τον κ. Καντρί Γκιουρσέλ από τις 22 Ιουλίου 2015 εξαιτίας των θέσεών του που επηρεάζουν το εργασιακό περιβάλλον μας», ανακοίνωσε η διεύθυνση της Μιλιέτ με μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα στον τουρκικό Τύπο.

Χθες, Τετάρτη, ο δημοσιογράφος κατήγγειλε στο λογαριασμό του στο Twitter την υποκρισία των υπεύθυνων του πλανήτη που απηύθυναν τα συλλυπητήριά τους στον Ερντογάν μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή 32 ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 100 στο Σουρούτς, κοντά στη Συρία.

«Είναι ντροπή ξένοι αξιωματούχοι να τηλεφωνούν στο πρόσωπο που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία για να του υποβάλουν συλλυπητήρια μετά την επίθεση του Σουρούτς», έγραψε χωρίς να κατονομάσει τον αρχηγό του κράτους.