Την περικοπή περίπου 1.700 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ιταλίας, η Telecom Italia, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία της, εν μέσω της συρρίκνωσης των εσόδων της.

«Από σήμερα, απομένουν ζητήματα στελέχωσης και, σε ορισμένες διευθύνσεις, ζητήματα κόστους εργασίας», εξήγησε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δώσει πηγές στο συνδικάτο των εργαζομένων.

Εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν συνάντηση την Τρίτη με εκπροσώπους της ένωσης των εργαζομένων στο υπουργείο Βιομηχανίας, καθώς και η κυβέρνηση προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη συμφωνίας. Νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την 29η Ιουλίου.

Όμως οι περικοπές των θέσεων εργασίας και η απόφαση να μεταταχθούν εργαζόμενοι από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στη νεοϊδρυθείσα Telecom Caring, θυγατρική της Telecom Italia, εξόργισαν τα σωματεία.

«Όσο εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι το σχέδιο για την μετατροπή της διεύθυνσης εξυπηρέτησης πελατών σε μια (ξεχωριστή) εταιρεία το (συνδικάτο) SLC CGIL δεν θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση», υπογράμμισε ο Μάσιμο Τσεστάρο, γενικός γραμματέας του σωματείου, σε ανακοίνωση του.

Η Telecom Italia ανέφερε επιπλέον ότι ακυρώνει προς το παρόν τα σχέδιά της για την πρόσληψη έως και 4.000 νέων, αναμένοντας την ολοκλήρωση ενός κυβερνητικού προγράμματος για την προώθηση της απασχόλησης.