Ένας υψηλόβαθμος επιχειρησιακός διοικητής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, στόχος της επιδρομής ήταν ο Αμπού Χαλίλ αλ-Σουντάνι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Ιουλίου σε μία αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπερμάλ της επαρχίας Πακτίκα του Αφγανιστάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων αυτοκτονίας και εκρηκτικών και συνδεόταν με συνωμοσίες για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους.

Ο Σουντάνι διηύθυνε επιθέσεις εναντίον των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν καθώς και εναντίον των αφγανικών και των πακιστανικών δυνάμεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η επιδρομή στην Πακτίκα είναι η τελευταία σε μία σειρά αντιτρομοκρατικών πληγμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τις τελευταίες εβδομάδες και στη διάρκειά της σκοτώθηκαν άλλοι δύο μαχητές, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους οι οποίοι συνοδεύουν τον υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ στο Αρμπίλ του Ιράκ.