Φρενίτιδα επικρατεί στην Κένυα, πατρίδα κατά το ήμισυ του Μπάρακ Ομπάμα, καθώς στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του εκεί, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει ακόμα και... γονείς να βαπτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα που θυμίζουν εκείνον, αλλά και το... προεδρικο αεροσκάφος.

«Αποφάσισα να βαπτίσω τον γιο μου "Air ForceOne Μπαράκ Ομπάμα" για να μπορούμε να θυμόμαστε όλοι μας αυτήν την επίσκεψη του Ομπάμα στην Κένυα, καθώς αποτελεί ευλογία» για εμάς, εξήγησε η Λούσι Ακινί, μία μητέρα από το Κογκέλο, το χωριό των προγόνων του προέδρου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Μου είπαν ότι (το AirForce One) είναι το καλύτερο αεροσκάφος καθώς μεταφέρει τον πανίσχυρο αρχηγό του αμερικανικού κράτους ο οποίος είναι επίσης Κενυάτης» εξήγησε η ίδια.

Πολλά παιδιά που ζουν στο Κογκέλο έχουν ήδη βαπτιστεί Μπαράκ Ομπάμα. Μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ωστόσο, οι γονείς 8 παιδιών αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα Μπαράκ Ομπάμα στο νοσοκομείο του Κισούμου, της πρωτεύουσας της επαρχίας, διαβεβαίωσε μία νοσοκόμα, η Ντολφίν Ακινί.

Τρία κοριτσάκια που γεννήθηκαν την Παρασκευή πήραν το όνομα της συζύγου και των κορών του Αμερικανού προέδρου: Μισέλ, Μαλία και Μαλία Σάσα.

«Δε θα μπορούσα να ονομάσω την κόρη μου διαφορετικά» επιβεβαίωσε η Ουίλκιστερ Ανιάνγκο, που αποφάσισε να συνδυάσει τα ονόματα των δύο παιδιών του Αμερικανού προέδρου για το κοριτσάκι της.

Αν και, ωστόσο, οι Κενυάτες γονείς θέλησαν να τιμήσουν το προεδρικό αεροσκάφος, κανείς δεν θέλησε προς το παρόν να δώσει στο παιδί του το όνομα «Το Κτήνος» την θωρακισμένη λιμουζίνα με την οποία μετακινείται ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ναϊρόμπι.