Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, θα απαλλαγεί στη δίκη για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση που του αποδόθηκε, δηλώνει ένας από τους δικηγόρους του, ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή στη Χααρέτζ. "Θα δηλώσει ότι είναι αθώος και στο τέλος θα απαλλαγεί [από τις κατηγορίες]", δήλωσε ο Μπράφμαν στη συνέντευξη αυτή στη φιλελεύθερη ισραηλινή εφημερίδα, την πρώτη μετά τη σύλληψη του πελάτη του στις 14 Μαΐου.

"Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι από την έρευνα, (ο Στρος-Καν) θα απαλλαγεί. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ. Παρά τις περιστάσεις, κρατάει γερά", επέμεινε.

"Δεν είναι ευτυχής που κατηγορείται για πράξεις που δεν διέπραξε" είπε ακόμη ο Μπράφμαν, που ήρθε στο Ισραήλ για να συμμετάσχει σε ένα οικογενειακό γεγονός.

Ο Μπράφμαν, 62 ετών, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δικηγόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν δικηγόρος πολλών αμερικανών διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο αποθανών Μάικλ Τζάκσον.