Περίπου 10.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων απειλεί πυρκαγιά στην Καταλονία της βορειοανατολικής Ισπανίας από την Κυριακή.

Η φωτιά αυτή, που εκδηλώθηκε χθες περίπου 67 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, εξακολουθούσε σήμερα το πρωί να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θεωρούνται πιο ευνοϊκές από τις χθεσινές, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ασθενέστεροι και έχει αυξηθεί η υγρασία.

Οι αρχές προχώρησαν χθες στην εκκένωση δύο συγκροτημάτων κατοικιών, ενός καταφυγίου ζώων και πολλών εστιατορίων. Περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και 124 διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ σε αθλητικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καταλωνίας.

Στη Γαλικία, στην βορειοδυτική Ισπανία, μια άλλη πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το βράδυ στην κοινότητα Νάβια ντε Σουάρνα, αφού κατέστρεψε, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, περιοχή 4.310 στρεμμάτων βλάστησης, η οποία έχει καταχωριστεί ως "Red Natura 2000" από την ΕΕ για τον πλούτο της βιοποικιλότητάς της.