Η Άγκυρα διέψευσε ισχυρισμούς των κούρδων της Συρίας ότι αποτελούν στόχους των βομβαρδισμών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στα βόρεια της χώρας.

Αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε πως «οι επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη έχουν στόχο την εξουδετέρωση απειλών κατά της τουρκικής εθνικής ασφάλειας. Το PYD (το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Συρίας), μαζί με άλλα, δεν αποτελεί μέρος των στόχων των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων».

Οι κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας και συριακή μη κυβερνητική οργάνωση κατηγόρησαν σήμερα την Άγκυρα ότι τουρκικά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον δύο χωριών στη συνοριακή περιοχή Ζουρ Μάγαρ της επαρχίας του Χαλεπίου (βόρεια Συρία) τραυματίζοντας τέσσερις από τους μαχητές τους.

Η κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) είχε καταγγείλει νωρίτερα σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις της σε χωριό στα περίχωρα της πόλης Τζαραμπλούς που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές, στη βόρεια Συρία, και κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της.

«Αντί να επιτίθενται σε θέσεις που έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτος, οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται σε θέσεις μας», είχε ανακοινώσει η YPG.