Η αεροπορία του διεθνούς συνασπιμού που, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, έπληξε σήμερα «κατά λάθος« θέσεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη νότια Υεμένη.

Η επιχείρηση αυτή -η οποία έγινε μολονότι το Σάββατο η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει για πέντε ημέρες τις επιχειρήσεις της στην Υεμένη για ανθρωπιστικούς λόγους- έπληξε θέσεις των δυνάμεων που πρόσκεινται στον εξόριστο πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Αλ Άναντ. Η βάση αυτή, που βρίσκεται στην επαρχία Λαχτζ, είναι υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Ένας από τους αρχηγούς των κυβερνητικών δυνάμεων, ο Κάεντ Νασρ, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι τα αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού πραγματοποίησαν δύο επιχειρήσεις στο Τζέμπελ αλ Ζαϊτούν, «σκοτώνοντας 12 (φιλοκυβερνητικούς) μαχητές και τραυματίζοντας άλλους 30».

Η πενθήμερη εκεχειρία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 23.59 το βράδυ της Κυριακής, με σκοπό να καταστεί δυνατή η διανομή καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Υεμένης. Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya μετέδωσε όμως ότι ώρες μετά την έναρξή της δυνάμεις των Χούτι βομβάρδισαν την περιοχή αλ Ταουάλ, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και ότι οι σαουδαραβικές δυνάμεις απάντησαν στην πρόκληση.