Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών ή τραυματισμών, ούτε φόβος για τσουνάμι, είπαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας μετά από σεισμό 7.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας από το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είπαν ότι παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι. 

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν. Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο "Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού", μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιώνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο