Σεισμός 7 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Η εστία του σεισμού ήταν 247,8 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Τζαγιαπούρα και σε βάθος 52,8 χιλιομέτρων.

Δεν υπήρξαν αναφορές ζημιών ή τραυματισμών, ούτε φόβος για τσουνάμι, είπαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας μετά από σεισμό 7.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 12:24 π.μ. σήμερα στην Ίριαν Τζάγια της Ινδονησίας από το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).

Αξιωματούχοι του οργανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είπαν ότι παρότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ορισμένες περιοχές και δημιούργησε πανικό στους κατοίκους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους, δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, και απέκλεισαν την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι. 

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή της Ίριαν Τζάγια που δυσχεραίνει τη συλλογή πληροφοριών, πρόσθεσαν. Η χώρα βρίσκεται μέσα στο λεγόμενο "Δαχτυλίδι Φωτιάς του Ειρηνικού", μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιώνται οι τεκτονικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.