current views are: 2

28 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση10:41

Σεξ, ναρκωτικά και… παραίτηση για τον «άτακτο» Λόρδο

Μετά τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, παραιτήθηκε και από μέλος της Βουλής των Λόρδων -το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη- ο Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος να παίρνει κοκαϊνη χρησιμοποιώντας ένα χαρτονόμισμα και να διασκεδάζει με δύο εκδιδόμενες γυναίκες στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

Μετά τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, παραιτήθηκε και από μέλος της Βουλής των Λόρδων -το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη- ο Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος να παίρνει κοκαϊνη χρησιμοποιώντας ένα χαρτονόμισμα και να διασκεδάζει με δύο εκδιδόμενες γυναίκες στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Μετά τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, παραιτήθηκε και από μέλος της Βουλής των Λόρδων -το ένα από τα δύο Σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου με μη αιρετά μέλη- ο Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ημίγυμνος να παίρνει κοκαϊνη χρησιμοποιώντας ένα χαρτονόμισμα και να διασκεδάζει με δύο εκδιδόμενες γυναίκες στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Παρότι, ο 69χρονος Σιούελ παραιτήθηκε από τη Βουλή δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ The Sun, θα διατηρήσει τον τίτλο ευγενείας του που τού είχε δοθεί το 1996 από τον τότε ηγέτη των Εργατικών Τόνι Μπλερ.

Αρχικά, την Κυριακή, ο Σιούελ παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Σώματος και του προέδρου της Επιτροπής Προνομίων και Συμπεριφοράς της Βουλής των Λόρδων-αξιώματα που του απέφεραν σχεδόν 119.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής, βαρόνη Φράνσις Ντ’ Σούζα, δήλωσε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Χθες Δευτέρα, ο Σιούελ ζήτησε να πάρει άδεια από το Σώμα και σύμφωνα με πηγές δεν επρόκειτο να παραιτηθεί.

Σήμερα ωστόσο σε επιστολή του αναφέρει:

Το ερώτημα αν η συμπεριφορά μου παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας είναι σημαντικό, αλλά ουσιαστικά τεχνικής φύσης. Τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η αν συμπεριφορά μου είναι συμβατή με τη συμμετοχή μου στη Βουλή των Λόρδων και αν η συνεχιζόμενη παρουσία μου εδώ θα έπληττε και θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο Σώμα. Θεωρώ ότι η απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα είναι ότι θα υπηρετούσα καλύτερα την Βουλή παραιτούμενος.

Στην επιστολή του προς τις κοινοβουλευτικές αρχές, ο Λόρδος Σιούελ ζητεί συγγνώμη για «τον πόνο και την ντροπή» που τους προκάλεσε.
Χθες Δευτέρα, ο Λόρδος Σιούελ εμφανίστηκε σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα φορώντας έναν πορτοκαλί στηθόδεσμο και ένα δερμάτινο τζάκετ και καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Σε οπτικό υλικό που ανήρτησε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ο ίδιος ακούγεται να κάνει προσβλητικά σχόλια για αρκετούς υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, περιλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού Κάμερον.

Παράλληλα, στην τελευταία αποκάλυψή της η Sun γράφει ότι ο Σιούελ είχε σεξουαλική σχέση με μία παντρεμένη παρουσιάστρια του BBC.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σιούελ καυχήθηκε σε δύο εκδιδόμενες γυναίκες, βλέποντας στην τηλεόραση την παρουσιάστρια, ότι «είχε κάνει σεξ μαζί της στη σοφίτα».

Ο Σιούελ, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, φέρεται να έχει αποκαλύψει ότι είχε ζητήσει τις υπηρεσίες εκδιδόμενων γυναικών και στο παρελθόν και ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με 13 άλλες γυναίκες, περιλαμβανομένης μιας γυναίκας που ήταν στέλεχος των Εργατικών και με την οποία διατηρούσε σχέση επί 20ετία.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν εκκλήσεις για αναδιάρθρωση της Βουλής των Λόρδων, ενός Σώματος με περισσότερα από 800 μέλη που σύμφωνα με επικριτές του γιγαντώνεται εξαιτίας του δικαιώματος που διαθέτει ο εν ενεργεία πρωθυπουργός να προβαίνει τακτικά σε πολιτικούς διορισμούς.

Σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, ο Σιούελ είχε δημοσιεύσει άρθρο με το οποίο καυχιόταν πως η Βουλή είχε λάβει μέτρα για την προστασία της εικόνας της επισημαίνοντας ότι μόνο ένας μικρός αριθμός μελών της παραβίαζαν τον κανονισμό και ότι τα περισσότερα μέλη αντιλαμβάνονταν ότι αυτό που προείχε ήταν η αξιοπρέπεια.

«Ξεφορτωθείτε Τώρα τους Περισσότερους από Αυτούς», γράφει το σημερινό πρωτοσέλιδο της αριστερής Mirror, ενώ το κύριο άρθρο της εφημερίδας προτείνει «Η ατιμασμένη Βουλή των Λόρδων να περάσει στην ιστορία, όπου ανήκει».


σχετικα αρθρα