Τουλάχιστον 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν από έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο επίπλων στην Αίγυπτο, βόρεια του Καΐρου, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας.

Τον απολογισμό ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη Αλ Ομπούρ και ειδικεύεται στα έπιπλα γραφείου, ξεκίνησε όταν εξερράγη ένα γκαζάκι. Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και στους τρεις ορόφους του εργοστασίου αλλά και στην αποθήκη του. Στην περιοχή έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Akhbar al Youm δείχνει πυκνό άσπρο καπνό να έχει καλύψει το κτίριο ενώ ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί γύρω του και παρακολουθεί τη μάχη των πυροσβεστών με την πυρκαγιά.

έτοιες τραγωδίες είναι σχετικά συνηθισμένες στην Αίγυπτο, κυρίως λόγω της παλαιότητας των κτιρίων αλλά και επειδή δεν τηρούνται πάντα οι κανονισμοί ασφαλείας. Τον Σεπτέμβριο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε ένα υφαντουργείο κοντά στο Κάιρο.